söndag 28 december 2008

Det är farligt att leva, man dör av det

Det kan väl inte undgå någon att hänvisningarna till andra hemsidor på denna sida behandlar viktiga saker. Vi får veta hur man självdiagnostiserar sina bokstavskombinationer, hur man botar sin flygrädsla och hur panikångestens demoner skall bekämpas. Vill man dessutom veta sin dödsdag så finns det även ett litet fiffigt verktyg för det. Kort sagt, livets alla skiften kan checkas upp och kontrolleras.

Vi har haft turen att födas i den bästa av tider, i det bästa av länder med skyddsnät som fångar upp oss och som ger oss möjlighet att bry oss om allehanda verkliga eller overkliga faror. Men visst är det konstigt att trots alla farligheter, för mycket vin eller rentav för lite, transfetter, akrylamid, fett i maten och socker i maten, chips, ballongmage, getingar och fästingar så är chansen stor att vi uppnår en ansenlig ålder. Jag behöver inte skriva er på näsan att vore alla dessa farligheter så farliga skulle medellivslängden i Sverige sjunka. Det gör den inte. Vi har parkerat oss strax över åttiostrecket. Ganska anständigt tycker jag och ur ett historiskt perspektiv unikt. Låt mig påminna om att medellivslängden i Niger är omkring fyrtio år.

Under tiden som vi oroar oss för alla farligheter kan vi försöka leva efter mottot: livet är en glimt mellan två oändligheter. Förstår vi detta kan det ge oss styrka, kraft och njutning att kasta oss ut i det okända.

Nu skall jag traska ner till stan och köpa en minihelikopter på Claes Olsson. Jag tror jag behöver det.

2 kommentarer:

  1. Bra! Då ska jag äta mer chips!

    SvaraRadera
  2. Vilken idé han fick den där svärsonen! Hittills är det ju både roligt och tänkvärt det du skriver, så jag får väl lägga till dig som ett bokmärke. En bra paus (försöker intala mig att jag behöver mina pauser) i mitt uppsatsskrivande också! Hepp

    SvaraRadera