fredag 9 januari 2009

Ljusets återkomst

Äntligen har det hänt. Jag menar inte att julens sociala gyttjebrottning är över, att klapparna är bytta mot tillgodokvitton och att julmaten för länge sedan ligger i komposten. Värt att fira är ljusets återkomst. På baksidan av Uppsala Nya Tidning kan man med spänning följa solens upp och nedgång. I och för sig en ganska långsam syssla, men varje minut av solljus känns som en vinst. Det känns schysst att lärkorna som övervintrat i Frankrike äntligen, likt kompassnålar, vänt näbben norrut. Nu kan man sluta med lampor, SSRI och samtalsterapi.

I morgon startar vår dygnslånga färd till Chile. Landet där sydvindar är kalla och nordvindar varma. Vi, en Chilenare i förskingringen, en fransyska och fyra svenskar, skall under två veckor hålla seminarier, vända upp och ner på pingviner, fånga havsfåglar, ta en tur i Anderna och om livet leker hinna med en ökenvandring i Atacama. Rapporter och bilder från expeditionen utlovas.

Jag är en slö, men paradoxalt nog en snabb packare. Det som andra kan pyssla med flera dagar fixar jag under galgen med ett par timmar till godo. Så med mindre än tio timmar till avfärd är inte en pinal packad. Hasta luego!

1 kommentar: