fredag 23 januari 2009

Pingvinbrottning

Här kommer en kort rapport från en skitdator i Punta Arenas. Vi är tillbaka från Isla Magdalena. Turer på havet tycks inte passa vårt resande tattarfölje. På Isla Magdalena fick vi veta att det är mycket ovanligt att båten inte kan landa. Det händer inte ens en gång per år. Det var tydligen dags när vi var med. Jag, och de övriga börjar bli ganska slitna. Stämningen i gruppen är det inget fel på och vi har blivit väl emottagna överallt. Ett bra ord som beskriver hur det fungerat är smidigt. Kroppsligt har det däremot hänt en hel del. Vi har ömsat skinn några gånger. Efter pingvinbrottningen har jag fått så mycket stryk att, även om jag inte skulle få hem ett enda bakterieprov, så är jag själv en utmärkt levande bakterieinkubator. Jag antar att det växer en hel del intressant i såren på mina händer. Jod och sprit har provats men det tycks inte hjälpa. Nästa stora sanning är att snusning är överreklamerat. Det kommer jag hålla fast vid tills jag ser nästa Pressbyrå. Nu skall vi träffa det Chilenska polarforskningsinstitutet för att planera för nästa expedition till forskningsbaserna på Antarktiska halvön. Datorn är på väg att packa ihop så nu trycker jag på send och lovar återigen fina bilder från Isla Magdalena och på pingviner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar