söndag 8 februari 2009

Vårens första koltrast

Jag hörde årets första koltrast i natt. På väg hem från en middag, klockan närmade sig ett. Dimman förvrängde människorna jag mötte. Som spöken gled de ur dimman, troligen på väg hem från en fest. Ett kort och avväpnande "hej" innan de försvann ut i ingenting.
Nästan hemma hejdade jag mig mitt i steget. I en lind vid tågstationen sjöng en koltrast. Det var inte kvidandet de pressar fram på hösten innan hormonerna definitivt somnar in för vintern. Det var som en kväll i april. Sången var jublande med alla nyanser som bara en koltrast kan prestera. Puristerna kanske tycker att det var en aning tidigt, men vad gör det? Jag älskade det. Våren är på väg.

3 kommentarer:

  1. Jag önskar att våren vore på väg. Men våren för mig är minst 5 plusgrader och lite sol...;)

    SvaraRadera
  2. När man tittar ut verkar det va långt kvar till våren, men det är skönt att den sakta är på väg :-)))))

    SvaraRadera
  3. När jag går till jobbet är det lite ljusare nuförtiden - OCH - jag har de senaste dagarna hört talgoxarna sjunga vårlikt! Jag tror också att det är vår - egentligen.

    SvaraRadera