fredag 24 april 2009

Morgonserenad

Vid soluppgången vaknade av att en sommargyling satt och sjöng i tallen utanför huset. Trots tjocka stenväggar som inte ens låter mobilsignalerna gå igenom hördes den lika klar som om den satt i rummet bredvid. Nyvaken med håret på ända stod jag på terrassen och lyssnade. Till slut visade den sig. Gul som en mogen banan satt han där på en gren, i samma tall som dvärguvarna hade sin kurtis för några nätter sedan, och flöjtade extatisk. Allt är annorlunda i dag. Det är krispigt i luften, kanske aningen kallt men klarare och av molnen som under veckan täckt himlen syns inte ett spår. Trädgården är just nu full av fåglar av allehanda slag. Flugsnappare, sångare sitter på pergolarna och bort mot bocciabanan sjunger en morgontrött sydnäktergal.

Det är i dag det bryter. Under natten kom det som vi på ornitologspråk kallar det "stora släppet". Då lågtrycket till slut kapitulerar och ersätts med hög klar luft som släpper igenom alla de som har så bråttom, bråttom. Det blir bra i Borgen i dag. Mycket bra..

2 kommentarer:

  1. Hoppas på en riktigt bra dag!

    SvaraRadera
  2. Fantastico, njut snart är du i verkligheten igen, men det är inte så tokigt med svensk senvår, lammfilé och en flaska italienskt.
    Kram kram Syster Yster

    SvaraRadera