onsdag 15 april 2009

Nu börjar det

Det har varit ganska magert det senaste dagarna. Vädret har växlat, men det har inte fåglarna. Idag kom högtrycket på allvar med sol och en svag sydlig vind. Morgonen var trots det ganska tam . Jag satt mest och skrev, tittade på de enstaka gulhämplingarna som irrade omkring och svor över en dator som ständigt hakade upp sig. Eftersom jag inte kan spara något på ett externt minne får jag skicka hela bibban till mig själv i min egen e-postlåda. Komplicerat?

Strax innan lunch vandrade jag stigen upp till Barbarosaborgen. Efter några timmars uppsättande och riggande av fångstnät, avbryter Dario plötsligt med "lunch time".

Han är verkligen en trollkarl i köket. Spagetti carbonaran var den bästa jag ätit. Att blanda vanliga små ärtor med lätt blancherad purjolök är en succé. Ostarna tillsammans med det enkla "vino de tavola" som inhandlats för några få Euro lyfter allt. Mätta och lite trötta står vi på borggården med varsin cigarett, en kopp espresso och tittar ner längs sluttningen mot Villa san Michele.

Då exploderar allt. Plötsligt är de alla där. Tornseglarna med släktingar susar kring huvudet på oss. Pilgrimsfalken återupptar parningsbestyren. I varje buske kryper lui grosso (lövsångare), lui verde (grönsångare) och i busktopparna sitter sterpazolinorna (rödstrupig sångare). En syndnäktergal smyger undan, halsbandsflugsnappparna och dess svartvite släkting balanserar på linorna som håller upp nätstoplarna. Sluttningen kryllar, krälar, kryper, vimlar av fåglar. Från ingenting till fullt pådrag på några minuter. Sådant är fågellivet på Capri. I morgon börjar fångsten och förhoppningsvis insamlingen av feta och fina fästingar.

1 kommentar:

  1. Phu, det låter jobbigt, god mat och strålade sol! Tufft! haha!

    SvaraRadera