söndag 12 april 2009

upp och ner

Någon har sagt att Capri har för många berg för sin lilla yta. Det stämmer. Det finns inte en väg, stig, eller led som löper i horisontalplanet. Det mest horisontella, förutom havet, är möjligtvis kajen vid Marina Grande. Under en vecka har det gåtts upp och det har gåtts ner, men faktiskt känns det mest som upp. Ett prövning, som slår "Friskis och Svettis" är den Feniciska trappan. Den slingrar sig som en orm längs bergssidan, från havet hela vägen upp till Anacapri. Fram till 1872 var det den enda förbindelsen mellan hamnen, Capri och Anacapri. Att gå nerför trappan är en utmaning. Jag vill inte tro att jag är så otränad. Väl nere vibrerade de stora lårmusklerna på ett närmast sjukligt sätt. Det kanske de skulle ha gjort även efter ett pass på Friskis, men eftersom jag aldrig varit där så vet jag inte. Dagen efter var en prövning som började när jag skulle ta mig ur sängen.

Idag var det strålande på morgonen. En frisk västlig vind avslöjade att något var på gång. Några timmar senare drev lågtrycket in och framåt kvällen började det regna. Det ser ut att hålla i sig hela natten.

Skrivandet undrar någon. Hur går det med det? Framåt, men inte i den takt som min journalistvän som bor ovanför mig producerar sina texter. Den gamla Olivettin (skrivmaskin) rasslar som en kulspruta och påminner mig om varför jag är här. Det är befriande med en skrivmaskin. Texten finns där och jag kommer själv ihåg hur man tänkte efter och formulerade meningen i huvudet innan den slogs ner på papperet. Tipex var ju så tråkigt och att skriva om var värre. Det är klart att det har sina fördelar med datorn , men när det inte går att få kontakt med och spara ner på ett USB minne så är paniken för ett motorhaveri total.

Nu skall jag gå till Anacapris enda antikvariat och leta en Olivetti. Den är dessutom inte känslig för åska.

1 kommentar:

  1. Hej Björn

    Jag och Hedda har tittat på dina bilder. Du ser kul ut tycker Hedda. Fast påskägg är roligare. Hoppas att du har det bra. Ring när du fått telefonen igång, alternativt lärt dig att sätta på den...

    J. och H.j

    SvaraRadera