söndag 16 maj 2010

Nepotism och dumhet

I takt med den eskalerande brölloppsyran har Örebro Universitet löpt amok. För att fira den stora tilldragelsen har man föreslagit en professur i medicinsk pedagogik till brudparets ära. Det är så PK att det stinker. Man har ju under kamrat Gidlunds tid som rektor vid universitetet gjort en GP. Alltså medicine hedersdoktor av Göran Persson. Trots att man vid denna tid inte ens hade en medicinsk fakultet. Det handlar om nepotism och sammanträden i samma bastklubb. Det måste bli ett slut på dessa "Kalle Anka" utnämningar av professorer och hedersdoktorer. En professur skall man få i konkurrens med andra sökande. Inte för lång och trogen tjänst eller för att det är politiskt korrekt. Konkurrensen ger oss förvisso hjärtinfarkt i unga år, men den driver forskningen framåt.
Företrädare för Örebro Universitet, jag är verkligen glad för att ni äntligen får läkarutbildning. Gratulerar, ni har slitit och med envishet lyckats. Bravo! Nu har ni chansen att göra något annorlunda. Den medicinska pedagogiken behöver inga fler professurer. Den lever ändå sitt eget liv och när sig själv.
Med Sveriges nyaste läkarutbildning i farstun, varför lägger ni inte pengarna på något som verkligen behövs för framtiden. Mitt förslag är att ni tar "pedapengarna" och lägger dem på att rekrytera någon som är bra på antibiotikaresistensforskning. Eftersom ni är nya på "läkarutbildningsbanan" så anar jag att ni även har framtidsvisioner. Se då framåt och satsa på ett ämne som kan bli er egen profil och som kommer allmänheten tillgodo i allmänhet och kronprinsessgemålen i synnerhet.

3 kommentarer:

 1. Den berömda hatten till Katrineholms Kim Jong Il var ett lågvattenmärke i örebros historia.
  Kan iofs konkurrera med Gerd Engmans fadäs vid invigningen RSÖ-->USÖ när hon slog sönder "S" istället för "R" med en slägga.
  Skulle iofs. kunna vara ett undermedvetet utlopp för vad hon känner för partiet?

  /Oskar

  SvaraRadera
 2. Sitter och tittar på dig på Kunskapskanalen.
  \\BB

  SvaraRadera
 3. jagg håller med och har alltid tyckt att dessa "hedersdoctorer" är närmast löjeväckande. Bröllopsyran är så trött på, varje nyhetssändning och DN tar upp nya saker dagligen, må 19.6 komma och passera snabbt trots att det också är min födelsedag.
  Erja

  SvaraRadera