söndag 15 augusti 2010

Snabba cash

När ni nu kommit tillbaka från lata dagar på stranden, i sommarstugan eller bråk i båten är det dags att ta itu med arbetets väsentligheter. Att vittja e-post lådan har under de senare åren fått ta en allt större del av vår arbetstid i anspråk. Den som inte hinner på grund av att det är så mycket ”för kännedom” att läsa igenom får offra några nätter. Bland all e-post om pestutbrott i Peru, en sjuk häst som efter den malts ner till köttfärs har smittat människor med antrax i Ryssland och den senaste uppdateringen om fågelinfluensan i världen, har jag även fått vänliga meddelanden från släkten.

Inte visste jag att jag hade så stor släkt och så många vänner som vill stödja mig ekonomiskt. I en e-post som kommit in till min brevlåda under sommaren får jag veta att jag kan få 15 000 000 dollar, FEMTON MILJONER DOLLAR, om jag bara svarar, meddelar vilken bank jag har, mitt bankkontonummer, vem jag är gift med och vilken G-d jag bekänner mig till. Onekligen verkar min släkt vara stor i Nigeria, Förenade Arab Emiraten och Benin. Jag blev förvånad när jag fick veta att jag är tjenis och släkt med en av de högsta cheferna på Bank of England. Han föreslog att jag skulle göra anspråk på en stor mängd guld. En gemensam släkting som var knuten till den forna regeringen i Liberia hade försökt smita med statskassan. Helikoptern blev nedskjuten, av vår släkting återstod ingenting, men guldet är tack och lov i säkert förvar. Det är bara att åka och hämta det. Jag skrev tillbaka till min släkting och föreslog att vi skulle donera guldet till att köpa vaccin för att stoppa den mässlingepidemi som just nu skördar många barns liv i Västafrika. Märkligt nog fick jag inget svar.

Det är sorgligt att så många medlemmar i min stora släkt drabbas av svåra cancersjukdomar. Särskilt vanligt är cancer i matstrupen. När de kontaktar mig för att donera allt de äger, har cancern spridit sig okontrollerat och de har bara några veckor kvar att leva. Det är kanske därför det är så bråttom att genomföra de ekonomiska transaktionerna? Men jag får en viss klumpkänsla i halsen och sväljningssvårigheter när jag inte förstår varför jag absolut inte skall berätta för någon annan att just jag är den ende och utvalde arvtagaren.

2 kommentarer:

 1. Hahaha Ja det är inte lätt att ha en stor släkt ;-))
  // BB

  SvaraRadera
 2. Blev tipsad om din blogg av en kompis och har nu läst det mesta av de senaste inläggen.
  Du skriver verkligen klokt och så bra att det är omöjligt att sluta läsa.
  Dels blir jag förbannad och frustrerad över all dumhet och kortsiktighet som du för upp till ytan men jag har också skrattat högt och igenkännande bl.a åt en del skådarreflexioner! :-)

  SvaraRadera