fredag 12 november 2010

"Pandemin" har kommit

Äntligen var det dags. Den 23 september släpptes min bok "Pandemi". Första veckan gick jag i ett rus och undrade stillsammt om jag nu kunde kalla mig författare. Den villfarelsen togs snabbt ur mig av några medmännsikor som påpekade att efter två puplicerade böcker gick det an att lägga till författare på visitkortet. Jag försökte mig på en listig bluff.

-Min avhandling då, det är väl en bok? Den har ju till och med exporterats till en obskyr bokhandel i New York för försäljning. Blickarna var fortsatt kallsinniga och det var tydligt att jag just nu bara är en halv författare. Trots schyssta recensioner så hjälper det inte.
Det går bra att leva med det, och därför har nästa bokprojekt redan tagit form.
Vad den skall handla om? Det hackar jag inte i sten även om en och annan snappat upp bitar här och där. Nästa år skall den vara klar. Insamlingsarbetet har gått som på räls, nu gäller det bara att få anrättningen tillräckligt smaklig och i vissa fall osmaklig.

På måndag har jag min sista föreläsning för läkarkandidaterna på termin 8. Därefter en snabb packning under galgen och avfärd mot Chile. Den här gången har jag bestämt mig för att bara resa med handbagage och med kikaren i högsta hugg. Några konferenser hinner vi med, ett och annat avtal skall skrivas under och enstaka artiklar skall nagelfaras. Men däremellan levande fåglar, döda fåglar och fåglar i allmän upplösning. Vi börjar i Santiago, tar oss efter några dygn ner till Concepcion och efter det en lång flygtur mot den nordstående solen. Atacamaöknen är målet. Vad vi hittar där skall vi hålla er uppdaterade på i lagom portioner.
Ja, tandborsten är medpackad.

4 kommentarer:

 1. Hej Björn!
  Hoppas att ni hittar något intressant i Chile. Jag stannar kvar i kylan i Sverige, och inväntar nattskärrornas återkomst. Fast om det skulle komma ett intressant återfynd från Afrika någonstans på nån av mina skärror, så kanske man skulle ta en tur dit :)

  Urban R

  SvaraRadera
 2. åh, nu vill man ju veta vad nästa bok ska handla om. Pingviner??? Hoppas på det. Annars kan det bli bok nr tre. Har massor med frågor om pingviner.

  SvaraRadera
 3. Tandborsten ÄR ju det viktigaste ;-)

  SvaraRadera
 4. Nä Tandborsten är nog tvåa Kikaren är etta :-)

  SvaraRadera